Inspiration til børnefamilien

3 gode råd: Barnets først mobiltelefon

872 0

Mange forældre føler sig presset til at give deres barn en mobiltelefon. Også selvom de ikke selv føler, at børnene er klar til det. Her får du tre gåde råd til, hvad du skal gøre, hvis du ikke føler, at dit barn er klar.

Forældrene går på kompromis første gang

Undersøgelser viser, at omkring 70% af de forælder, der har givet deres barn en mobiltelefon, ikke selv mener, at barnet var klar til det på daværende tidspunkt. Alligevel sker det, fordi forældrene føler, at der er et socialt pres fra omverdenen.

#1: Tag en snak med de forældre, der er i klassen

Inden børnene begynder at få mobiltelefoner, er det en god idé at tage det op blandt de andre forældre i barnets klasse, så de ikke havner i en situation, hvor der er nogle, der har en mobiltelefon, og andre der ikke har.

Hvis I i fællesskab tager en beslutning omkring, hvornår børnene må få en mobiltelefon, er der ikke noget til at skabe jalousi omkring.

#2: Lær dit barn, hvordan man færdes på nettet

Noget af det, der kan gå galt, når barnet får en mobiltelefon, er dets online-adfærd. Det åbner op for helt nye muligheder, når barnet får adgang til nettet via sin mobiltelefon, og der er, som bekendt, ikke noget filter på nettet. Sørg derfor for, at du lærer dit barn, hvordan man færdes på nettet — og i særdeleshed de sociale medier.

Tag jævnligt en snak med dit barn omkring, hvordan det går med at bruge telefonen, og omkring hvad der sker på de sociale medier og så videre. Det er vigtigt, at I holder jer opdateret.

#3: Vælg en telefon, der kan tåle at blive tabt

Hvor de første to råd primært handlede om adfærd, er det værd at overveje, hvilken mobil dit barn skal have. Skal det være en dyr mobiltelefon, som kan imponere? Vores anbefaling er; nej. Det skal være en praktisk telefon, der kan anvendes til at spille spil på, men som heller ikke er så dyr, at det før det store, hvis den går i stykker.

Læs lidt om mobilpriser, inden du tager beslutningen. Det er i de færreste tilfælde, en splinterny iPhone er et godt valg til et barn på 8 år. I stedet kan du vælge et billigt abonnement, hvor der medfølger en mobiltelefon. Det kan du læse mere om her.

Leave A Reply

Your email address will not be published.