Inspiration til børnefamilien

5 tips til at spare på plastikken

319 0

Danskerne bruger i gennemsnit 35 kg plastik om året. Plastikprodukter, som ofte ender i skraldespanden efter brug, og derfor belaster miljøet. Mange af produkterne er indgroede i hverdagen, og vi tænker derfor ikke over, hvor meget vi egentligt spilder til dagligt. Heldigvis er det ikke svært at bytte nogle af hverdagens plastprodukter ud med mere bæredygtige af slagsen. Her er 5 tips til at spare på plastikken.

Brug termokrus og drikkedunk

Det kan betale sig at investere i et termokrus og en drikkedunk til jobbet eller når du er på farten. På den måde kan du genanvende dem i stedet for at bruge engangskrus og -flasker. På den måde sparer du faktisk også lidt penge, da engangsservice efterhånden koster penge de fleste steder for netop at reducere forbruget af det.

Spar på læskedrikflaskerne

En anden stor synder er plastikflasker fra sodavand og andre læskedrikke. Det bedste ville selvfølgelig være helt at droppe at købe dem, men mange har svært ved at undvære sodavand og danskvand. Heldigvis findes der et alternativ, der gør at du kan spare på plastikken uden at skulle droppe de forfriskende læskedrikke, nemlig en sodastream. Med den kan du nemlig lave din egne forfriskende drikke med brus derhjemme og dermed helt undgå at købe dem i supermarkeder. Hvis du gerne vil spare på plastikken, men drikker meget soda- eller danskvand, er det en oplagt løsning. Læs mere om sodastream her.

Tag din egen pose med

Når du skal ud at handle, kan du med fordel tage din egen pose med. På den måde skåner du både miljøet og din pengepung, da der nemt kan gå mange penge til indkøbsposer i supermarkederne. Hvis du vælger en stofpose, kan den typisk også holde til væsentlig mere end en plasticpose, som hurtigt kan gå i hanken.

Undgå unødvendig plastemballage

Tænk over, hvor meget plastemballage du bruger til opbevaring af mad. Kom resterne fra aftensmaden i bøtter eller glas og skær ned for forbruget af husholdningsfilm, sølvpapir og plastikposer i madpakkerne.

Genbrug plastikaffald

Det største problem med plastik er, at det ofte ender i naturen. Derfor kan du selv gøre en indsats for at genanvende plastik. Poser og emballage kan ofte bruges mere end en gang, så i stedet for at smide det ud, kan du overveje, om det kan bruges andre steder i hjemmet. Hvis du ender med at smide det ud, er det vigtigt at sortere affaldet, så det kan blive genbrugt på anden vis.

Leave A Reply

Your email address will not be published.