Inspiration til børnefamilien

Alternativer til YouTube

716 0

Når børnene er små, så ville mange forældre elske at kunne lade dem være i en halv time, så man lige kan have hænderne fri til at lave med, hænge tøj op eller lignende. Her er der mange, der tyer til tablets som børnene får stukket i hånden, som de så kan sidde med og være underholdt. I starten kan det virke som en velsignelse, at man får et lille pusterum mens barnet sidder og hygger sig.

Der er dog mange der fortryder det efter nogle måneder, og barnet er blevet helt vild med at sidde med iPaden og lynhurtigt finder hen til Youtube, hvor det starter med søde videoer med kattekillinger og tegnefilm med små griser. Man kommer bare ikke udenom, at uanset hvor fantastisk et medie YouTube er, ligeså meget uegnet indhold er der til børn.

Der går ikke mange klik fra de sødeste tegneserier, som man kender fra Ramasjang til monstre er vrede babyer der stikker nåle i dinosaurer – ja internettet er en forunderlig størrelse.

Et par alternativer

Det kan være svært at tage iPad’en fra barnet igen, og selvom de ikke skal sidde for længe med dem, så tager børnene ikke skade af at lukke sig lidt inde i sig selv i en halv times tid og sidde og se noget hyggeligt. Der er mange der vælger at benytte app’s, hvor barnet lærer noget, men nogen gange vil de også bare gerne sidde og kigge, og her er YouTube ikke det bedste valg.

Blandt de alternativer der er, finder man eksempelvis DR TV, hvor man under sektionen man finde en masse udsendelser for børn, som de fleste nok allerede kender fra Ramasjang og lignende, alt fra Paw Patrol og Bamses Billedbog.

Et andet glimrende alternativ er MinBio som Nordisk Film står bag. MinBio er en streamingtjeneste der udelukkende har indhold til børn, og som koster det overkommelige beløb 45 kroner, har du eksempelvis et Telmore abonnement af typen Play, er MinBio med i prisen.

Et tredje alternativ er SafeTube, der fjerner videoer som ikke er børneegnet, der er dog mange videoer der slipper gennem nåleøjet.

Slet YouTube

Der går ikke længe før barnet har lært at kende YouTube app ikonet, og de vil hurtigt finde tilbage til det. Dine to muligheder er, at låse iPadsen, hvilket gøres i indstillinger, eller ganske enkelt at slette app’en, så de ikke kan finde den, når de surfer rundt.

Leave A Reply

Your email address will not be published.