Inspiration til børnefamilien

At have kæledyr er både godt for store og små

737 0

Der er næsten ikke noget bedre, end når man kommer hjem til en hund, der er overlykkelig for at se en. Den glæde bliver ikke mindre med årene, for uanset om man er 5 år gammel eller 70, vil det altid være en fantastisk følelse, at man ved, der altid er en, der elsker en og vil gøre alt for en. Det kan ikke undgås, at kæledyr vil blive en del af familien, og det er uanset, om det er en kat, hund, fugl, kanin eller noget lignende. Hvis bare man tager sig godt af sit kæledyr, vil man have en ven, der følger en igennem tykt og tyndt.

Mange fordele ved at have både kæledyr og børn

Der er mange gode ting ved både at have kæledyr og børn i hjemmet – man skal bare sørge for, at man ikke kommer til at forsømme dyret, når man også har et barn. De, der kan finde ud af at balancere opmærksomheden mellem barnet og dyret, vil opleve store glæder ved at have begge dele. Hvis man har en hund, kan man næsten være sikker på, at den vil gøre alt for at beskytte barnet. Rigtig mange hunde – især racer som Labrador og Golden Retriever – er nemlig rigtig glade for børn, og de forstår udmærket, at dette lille væsen er en del mere skrøbelig end de voksne og derfor skal behandles noget mere følsomt. Hunde vil også være glade for at komme med til de ekstra udendørs aktiviteter, der helt automatisk vil komme i forbindelse med børn. Man vil altså have mange timers underholdning, når man både har barn og hund at lege med og kigge på.

Barnet vil få meget glæde af en hund og andre kæledyr, hvis bare det synes, at barnet er sjovt. Det er ikke alle dyr, der synes, at børn er noget særligt, men heldigvis er det de fleste og især hunde, der gerne vil lege med børnene. Man skal bare sørge for, at legen foregår på dyret præmisser, så der ikke opstår en uheldig situation. Derfor er det også vigtigt, at man som forældre holder opsyn, når dyr og barn er sammen.

Pas på din firbenede ven

Det er ikke svært at passe på sit kæledyr. Man skal bare sørge for at give det masser af omsorg og kærlighed – og så selvfølgelig sørge for, at dens behov bliver opfyldt. Desuden er det vigtigt, hvis man har dyr sammen med børn, at børnene forstår, at det er på dyrets præmis, man leger.

Det er vigtigt, at man får sit kæledyr til dyrlægen, når den skal have sine vacciner – og så den kan få lavet et tandtjek i ny og næ, så den holder sig sund og rask. Ligesom at man kan ringe efter en lægevagt til mennesker, så kan man også ringe til en dyrlægevagt, der tager sig af dyr udenfor klinikkens åbningstider. Så hvis man skulle kom ud for, at ens kæledyr skulle få brug for akut hjælp, er det altid muligt at få fat på en dyrlæge. Se her hvis der er brug for dyrlægevagt.

Leave A Reply

Your email address will not be published.