Inspiration til børnefamilien

Boligkøb: 7 skarpe tips til førstegangskøberen

982 0

Har du længe drømt om at købe en bolig, så er det måske nu, du skal tage det afgørende skridt. Som førstegangskøber er der rigtigt mange faktorer, man skal tage højde for, når man skal købe en bolig. Før du skriver under på en købskontrakt, bør du have en grundlæggende viden om boligkøb.

1.     Bevar din tålmodighed

Der er ingen grund til at gøre noget forhastet, hvis man er på udkig efter en ny bolig. Der er altid rigtigt mange tusinde boliger til salg, så man skal ikke føle sig presset til at gøre noget, som man ikke er tryg ved. Det kan sagtens være, at du skal kigge på 3, 20 eller 50 boliger, før du finder den helt rigtige bolig. Din udfordring er at vælge den bolig, som du ønsker dig – og ikke mindst har råd til.

2.     Læg et budget

Før du kickstarter din boligjagt, kan du gøre klogt i at lægge et budget. Det vil nemlig ikke være særligt hensigtsmæssigt at bosætte sig i en bolig, som man reelt set ikke har råd til. Lægger du et budget, er det vigtigt, at du medregner alle økonomiske faktorer, så du får et godt og retvisende overblik over din økonomi.

3.     Vær opsøgende og undersøg mulighederne

Drømmer du om at finde den helt perfekte bolig, så er det vigtigt, at du er opsøgende og klar til at undersøge de tilstedeværende muligheder. Der er mange måder, hvorpå man kan søge efter boliger i dag. Det kan du f.eks. gøre på nettet, hvor der er rigtigt mange overskuelige boligsider.

4.     Overvej muligheden for at foretage tilbygninger

Har du forelsket dig i en bolig, så bør du overveje, om der er mulighed for at lave en eller flere tilbygninger nu eller på et senere tidspunkt. Beslutter I jer for at søsætte jeres egen lille familie, så skal der selvfølgelig være god plads til både forældre og børn. Skal du have forudsætninger for at vurdere, om det er muligt at lave tilbygninger, så bør du tage en tømrer med på råds. Du kan med fordel tage denne tømrer med på råds, som bl.a. har specialiseret sig i tilbygninger.

5.     Indgå forhandlinger om prisen

Vil du undgå at betale flere penge end højst nødvendigt for din nye bolig, så bør du altid indgå forhandlinger om prisen. Det er meget almindeligt, at man kan få et afslag i prisen på 5-10 %. Det kan altså hurtigt betale sig at forhandle om prisen, da det kan resultere i besparelser på adskillige tusinde kroner.

6.     Foretag et grundigt gennemsyn af boligen

Et grundigt gennemsyn af boligen er et must, hvis man har udset sig en bolig, som man kunne have interesse i at købe. Før du tager afsted, bør du gøre dig nogle tanker om, hvad du forventer af boligen. Ydermere bør du tænke over, hvilke faktorer du skal være ekstra opmærksom på.

Når du skal foretage et gennemsyn af en bolig, bør du tage en byggesagkyndig med under armen. Der er nemlig gode muligheder for, at en byggesagkyndig vil lægge mærke til mange ting, som du slet ikke har skænket en tanke. Det gælder bl.a. boligens generelle tilstand, installationer og meget mere.

7.     Optag det helt rigtige boliglån

Boligkøb og boliglån er naturligvis to begreber, der går hånd i hånd. Skal du låne penge til din nye bolig, så bør du undersøge de tilstedeværende lånemuligheder. I dag kan du f.eks. optage et boliglån på 24 timer. Du kan altså optage et lån med meget kort varsel, hvis du langt om længe har fundet drømmeboligen. Skal du have helt styr på dit boliglån, så bør du arrangere et møde med din bankrådgiver, som kan give dig det komplette overblik.

Leave A Reply

Your email address will not be published.