Inspiration til børnefamilien

Bordfodboldborde fra Garlando er nogle af de mest populære i Danmark

715 0

I løbet af den seneste årrække ser man oftere og oftere bordfodboldborde rundt omkring. De findes i SFO’en, de findes på caféer og barer i byen, og de findes sågar på arbejdspladsen. Spillet er gået hen og blevet mere populært end nogensinde før, og hvis man har prøvet at spille det, forstår man det da også godt. Det er et spil, som er virkelig nemt og intuitivt at komme i gang med at spille, men samtidig byder det altid på nye udfordringer selv for den mest rutinerede spiller. Men vigtigst af alt, spillet er utroligt sjovt! 

Der findes et stort udvalg af forskellige borde til bordfodbold på markedet. Man kan således i Danmark både få borde fra franske producenter som Bonzini og Rene Pierre, samt borde fra de italienske fabrikanter Roberto Sports, FAS og Garlando. Overordnet set adskiller de franske borde sig fra de italienske ved at have spilleflader af linoleum, hvorimod de italienske bruger spilleflader af glas.

Bordfodboldborde fra den italienske producent Garlando er blandt de mest populære borde i Danmark. Det er således adgang til et stort udvalg af forskellige borde fra Garlando, og dette er borde, der udmærker sig ved deres høje kvalitet og oftest æstetiske designs. I denne artikel vil se på, hvem Garlando er, og vi vil tage et kig på nogle af deres mest populære bordfodboldborde.

Hvem er Garlando?

Som nævnt foroven er Garlando en af de mest berømte italienske producenter af bordfodboldborde. Oprindeligt blev Garlando-borde fremstillet på opfordring i et lille tømrerværksted i det nordlige italien. Produktionen af borde startede allerede i slutningen af 1940’erne og var blot en mindre del af snedkervirksomhedens arbejde.

I de første år, hvor der blev fremstillet bordfodboldborde, fik Garlando hjælp i produktionen af en række indsatte fra det lokale fængsel. Og det var der da også brug for, for allerede i starten af 50’erne rundede fremstillingen af fodboldborde bord nr. 10.000. Siden da tog tingene for alvor fart, og i 1954 blev en virksomhed etableret, som var specialiseret i at fremstille bordfodboldborde og andre typer af spilleborde. Hvor bordene tidligere primært var blevet fremstillet i hånden, blev produktionen nu varetaget af store industrimaskiner, der bedre kunne imødekomme den stadigt større efterspørgsel på Garlandos berømte bordfodboldborde.

Det egentlige gennembrud kom i løbet af 1970’erne, da Garlando begyndte at sælge fodboldborde i USA. Eksporten er siden udvidet til Afrika, Østeuropa og resten af verden. Således er Garlando i dag til stede i næsten 50 lande med næsten 70 officielle forhandlere af de meget populære spilleborde.

At Garlando bordfodboldborde er populære ses blandt andet også ved, at de i årtier er blevet brugt i internationale konkurrencer i bordfodbold, hvor deltagere er kommet fra hele verden for at spille. For eksempel bruges kun fodboldborde fra Garlando i turneringen Garlando European Open.

Garlando G-2000 Evolution bordfodboldbordet – det bedste bord på markedet?

Som nævnt fremstiller Garlando en lang række borde med forskellige designs. Garlando G-2000 Evolution bordet er et eksempel på et af Garlando’s mest populære borde. Bordet er yderst elegant og fremstillet i sorte og grå farver, som gør, at bordet vil kunne passe ind de fleste steder. Bordet kommer med justerbare ben, så man altid kan være sikker på, at bordet står lige, selv på ujævnt underlag.

Bordet kommer med teleskopstænger, hvor spillerne er indstøbt således, at der ikke risiko for, at de med tiden kan forskubbe sig. Endvidere er teleskopstængerne monteret til spillekabinettet ved brug af kuglelejer, som ikke kun hjælper stængerne til at bevæge sig mere gnidningsløst, men som også mindsker presset mod håndleddene, når man spiller. Selve håndtagene kommer fremstillet i plast og har ergonomiske greb.

Bordets spilleflade består af hærdet glas, som er lagt ovenpå et grønt laminat, som har fodboldbanens klassiske hvide streger påtrykt. Bordet leveres med hele 10 bolde, så man altid er sikret at kunne spille, selv hvis man mister en bold eller to.

På bordet er der virkelig kræset for alt, og med en pris på under 5000 kroner er det samtidig et bord, hvor de fleste kan være med rent prismæssigt. Om bordet er det bedste på markedet er en smagssag – for alle de producenter, som vi har omtalt i denne artikel, fremstiller borde i exceptionel kvalitet. Men at investere i G-2000 bordet fra Garlando er ikke noget dårligt sted at begynde med bordfodbold!

Leave A Reply

Your email address will not be published.