Inspiration til børnefamilien

Dit valg af tandlæge er en tillidssag

918 0

Uanset om bilen skal på værksted eller vandhanen skal fikses, skal der en fagmand til, og vi foretrækker naturligt dem, vi allerede kender eller har hørt godt om. I særlige tilfælde er der dog mere end blot døde ting på spil, og det gælder for eksempel når vi går til lægen eller tandlægen. Her er det vores ve og vel det handler om, og det er i høj grad en tillidssag, hvem vi tør betro en så vigtig opgave. Og det gælder i øvrigt, uanset om du er fisker fra Thyborøn eller verdensborger fra Østerbro.

Opgavens vigtighed og det faktum, at vi selv helt personligt er i fokus i arbejdet, gør situationen anspændt for nogle, og en del er ligefrem bange. Det gælder for eksempel den velkendte tandlægeskræk, som måske er mere udbredt, end man skulle tro. Det er ikke altid lige rationelt, og kan handle meget om følelser. Nogle føler måske, at deres personlige grænser overskrides, mens andre kan have traumer fra barndommen, som spiller ind. I sidste ende ved vi dog trods alt, at eksempelvis tandlægebesøget er en grundlæggende god ting, som i det lange løb sikrer os bedst muligt mod både smerter og dårlige tænder.

Østerbro-tandlæge, der kan mere end blot håndværket

For at kunne være en god tandlæge, skal håndværket rent teknisk selvfølgelig være i orden, men hvis man som kunde skal føle sig tryg og komfortabel i tandlægestolen, skal der altså langt mere til. Er det børn, der skal behandles, skal tandlægen være en god pædagog, og det gælder for så vidt også for de voksne patienter, som i mange tilfælde også vil have gavn af en tandlæge med psykologisk indsigt. Det skader ikke, at tandlægen eksempelvis er god til at sludre om løst og fast, for det hjælper patienten til at slappe af og tænke på noget andet end den forestående behandling.

Et godt eksempel på et tandlægehus, hvor både det faglige og det menneskelige islæt beherskes til fulde, er tandlægerne De 5 smil, som holder til på Østerbro, nærmere bestemt Hans Knudsens Plads 2, 2100 København Ø. Som navnet næsten også antyder, er betjeningen venlig og professionel, og tandlægerne er rigtig gode til at håndtere eventuel stress og ”dårlige energier”.

Slip for de ekstra grimme tandlægebesøg

Som regel er de almindelige halvårlige tandlægebesøg med eftersyn og tandrensning ikke det store problem for de fleste. Det er snarere reparation af huller og det, der er værre, de fleste er bange for, og heldigvis kan du selv gøre meget for helt at undgå den slags. Først og fremmest skal du sørge for at komme fast hos tandlægen. Det koster ikke ret meget, og tandlægen kan holde øje med eventuelle problemstillinger, og hjælpe dig med at bekæmpe dem i opløbet, så de ikke udvikler sig.

På hjemmefronten kan du forebygge meget, hvis du er konsekvent med tandhygiejnen. Der er formentlig ikke to tandsæt, der er helt ens, men de fleste har en eller flere sprækker mellem tænderne, som har det med at suge madrester til sig. Tandtråd er løsningen, og en fås både som almindelig tråd og monteret på små håndtag, der kan gøre brugen lidt nemmere for nogen. Derudover er tandbørstning naturligvis afgørende. Brug gerne en elektrisk tandbørste, som normalt er mere skånsom over for både tænder og tandkød.

Leave A Reply

Your email address will not be published.