Inspiration til børnefamilien

Et hjem der er godt for dig og dit barn

826 0

Der er mange ting, der skal tages højde for, når der kommer et barn i familien, og når der i forvejen er et. Der skal for det første tænkes meget over, hvilken bolig man vil have; om det er lejlighed eller hus, og hvor det skal være beliggende. Med et barn er der selvsagt brug for mere plads, end hvis man bare bor alene som et par. Når der er styr på ens boligsituation, er det næste skridt indretningen, for den skal ikke kun passe til de voksne, men også til barnet – man bliver nødt til også at tænke på barnet sikkerhed og velbefindende.

Et børnehjørne

Når du indretter dit hjem, og du har et barn, skal du også tage højde for den lille, når du indretter. Et godt råd er at have et børnehjørne i de fleste rum. Det vil sige, at man i køkkenet har et sted, hvor barnet kan befinde sig, mens man laver mad. Det kan være i en højstol, eller man kan lave et sted på gulvet med legetøj og selvfølgelig noget blødt at sidde på. Det samme gælder i stuen, og her kan man lave børnehjørnet endnu større, hvis man vil. Så er der nemlig masser af plads til leg for barnet alene, men også så man som forældre kan lege med.

Selvom barnet har sit eget værelse, er det også en god ide at have et lille sted i soveværelset i form af en lille seng eller en lille dyne, så der blandt andet er mulighed for, at barnet kan sove her. Der skal som nævnt selvfølgelig også være et helt værelse, som udelukkende handler om barnet, så der for alvor er plads til leg og sjov. På børneværelset bør der også være et lille voksenhjørne, f.eks. i form af en stol eller en sofa, så man ikke er nødsaget til at sidde på gulvet hele tiden.

Sørg for at gøre dit hjem børnesikkert

Selvom der mange gode grunde til at overveje børnehjørner, skal det hele selvfølgelig ikke være indrettet i børneværelse-stilen. Man skal endelig slå sig løs i indretningen efter egen smag i hele huset, men man skal selvfølgelig tænke over placeringen af diverse ting og sager. De dyreste vaser skal nok ikke stå i børnehøjde, og i køkkenet er det en god ide at sørge for, at der er børnesikring på de skabe og skuffer, hvor der er ting, som kan volde skade på barnet. Hvis man har brændeovn, er det også vigtigt, at man har et hegn, som kan sættes op foran, når den er tændt, så barnet ikke kommer for tæt på og risikerer at brænde sig. Det er sådanne ting, man skal tage hensyn til, når man indretter et hjem, hvor der er et eller flere børn, men det er vigtigt at huske på, at man sagtens kan få et pænt hjem efter ens smag, selvom man skal tage sig nogle forbehold i forhold til børnene. Køb online her, alt hvad du skal bruge til indretningen af din bolig.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.