Inspiration til børnefamilien

Få løst dine problemer og få tid og overskud til din familie

660 0

Vi kan alle komme ud for at have en periode, hvor vi ikke er helt på toppen rent psykisk. Det kan også ske, selvom du er forælder. Når du er forælder, har du bare ofte en ide om, at du skal tage dig sammen for familiens skyld, og at det ikke er godt, at din partner og dine børn ser dig, når du er svag. Derfor vil du prøve at skjule dine problemer og får ikke gjort noget ved dem. Måske synes du også, at det er svært at finde tid til at gøre noget ved dine problemer, når du har et arbejde, børn og familie, der skal passes.

Det er dog rigtig vigtigt, at du finder tiden og roen til at få gjort noget ved dine problemer. Din partner og dine børn vil nemlig sagtens kunne mærke, at du ikke er lige så meget tilstede, som du plejer at være. Det er vigtigt, at du får taget hånd om det, inden det tager overhånd. Så kan det virkelig komme til at skade din familie. Du bør derfor ikke være bange for at sige til din partner, at du har brug for at søge hjælp og rådgivning til at komme ud af de problemer, du har.

Tal med en terapeut om dine problemer

Hvis du har nogle psykiske problemer af den ene eller anden art, kan det være en god ide for dig, at du taler med en terapeut om dem. Han eller hun kan hjælpe dig med, hvordan du bedst muligt kan komme videre og få løst problemer eller lære at leve med dem.

Mange psykiske problemer vil slet ikke have noget med din familie at gøre, men kan ende med at gå ud over dem alligevel. Det kan være, at du har et lavt selvværd, fordi du er blevet mobbet som barn, og at det hæmmer dig i forhold til at gøre en masse af de ting, som du gerne vil gøre.

Det kan også være, at du har været ude for en ulykke eller en voldsom oplevelse, og at du har brug for hjælp til at håndtere den. Det er ikke svagt at være nødt til at bede om hjælp. Det er faktisk rigtig stærkt og modigt, at du tør gøre det. Læs mere her om, hvordan det kan hjælpe dig at komme i samtaleterapi.

Alternativ behandling kan hjælpe på dine problemer

Det kan være, at du ikke har så meget lyst til at gå til psykolog. Så kan det være en god ide for dig, at du prøver at gå til alternativ behandling. Det kan også være en rigtig god mulighed for dig. Der findes nemlig mange forskellige alternative behandlinger. Det gør det nemt for dig at finde den, der passer bedst til dig.

Hos den alternative behandler De Små Mirakler tilbyder de en lang række forskellige behandlinger. Det kan for eksempel være af depression eller af lavt selvværd. Når du gerne vil have et bedre selvværd, giver de dig et kursus i soul and body healing. Det er en måde, hvor du lærer nogle forskellige teknikker i forhold til at holde fokus og styre dit åndedræt.

God ide at tale med egen læge, hvis du er meget trist

Hvis du er meget ked af det, meget frustreret eller lignende, kan det være en god ide, at du taler med din egen læge. Det kan være, at der er noget alvorligere galt. Har du for eksempel en depression, kan det være, at du har brug for medicin. Der findes også en række tilbud, som du har mulighed for at få, hvis du henvender dig til din egen læge. De er ofte gratis, hvilket kan gøre, at det er en god ide, at du starter der.

Hvis du ved, at du ikke er deprimeret, men at dine problemer skyldes noget andet for eksempel lavt selvværd, behøver du ikke at gå til lægen først. Der kan du kontakte den behandler, som du ønsker at arbejde med, direkte.

Lige meget hvad kan det være en god ide for dig at kontakte en behandler på egen hånd. Der kan ofte være lang ventetid i det offentlige, og når du har fundet modet til at begynde at arbejde med dine problemer, handler det bare om at kaste dig ud i det.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.