Inspiration til børnefamilien

Gode råd til dit barns første skoletaske

989 0

Selvom det stadige er sommerferie, så nærmer slutningen sig med hastige skridt. For nogle børn er det ensbetydende med, at de skal opleve deres første skoledag, og dermed er det også ved at være tid til at købe deres første skoletaske. Som forælder er der nogle ting, som du bør være opmærksom på, når du køber skoletasken. Det vigtigste er nemlig at få en skoletaske, som ikke er skadelig for dit barns ryg.

Taske med lav vægt

Dit barn kan hurtigt få fyldt tasken med tunge bøger, og derfor er det en god idé at vælge en taske, som ikke vejer meget i sig selv.

Prøv dig frem med forskellige tasker. Ofte vil du opleve, at der kan være stor variation i vægten på forskellige tasker. Som en tommelfingerregel kan du også huske på, at kvalitetstasker oftere er lave af gode materialer, som ikke er tunge.

Rygsæk fremfor skuldertaske

Man kan både få skoletasker som er rygsække og skuldertasker, men du bør aldrig vælge en skuldertaske til dit barn. En skuldertaske giver en meget ulige vægtfordeling, som øger risikoen for rygproblemer. Vælg i stedet en god rygsæk, som fordeler vægten ligeligt på barnets to skuldre.

Hvis du barn ønsker en skuldertaske, er dette situationen, hvor du må sætte foden i jorden. Barnet kan selv købe en skuldertaske, når det er gammelt nok til selv at bestemme.

Bredde i forhold til barnets ryg

Når du vælger en skoletaske, så skal du vælge en, der ikke er bredere end dit barns ryg. Hvis den er bredere end dit barns ryg, så er den for stor, og du bør finde en anden.

Pasformen er særdeles vigtig for at sikre, at dit barn undgår rygproblemer af at bruge tasken.

Gode stropper med indstillingsmuligheder

Stropperne er noget af det vigtigste på tasken, og det er en god idé, hvis de er polstrede, så de er mere behagelige. Derudover er det også vigtigt, at de sidder langt inde på skuldrene, hvor vægten bedst bæres. Stropperne bør aldrig hænge yderst på skulderne, da dette er skadeligt for barnets muskulatur.

Når du vælger en skoletaske, bør du også vælge en taske, hvor stopperne er nemme at indstille. Børn vokser hurtigt, og det er vigtigt at have en taske, der kan justeres i takt med at barnet vokser.

God idé med brystrem

Det vigtigste er at finde en taske med gode stropper, men det er også en rigtig god idé at vælge en taske med brystrem.

Brystremmen hjælper med at holde tasken tæt ind på barnets krop, hvilket gør den nemmere at bære, hvis den er tung. Derudover giver brystremmen også flere indstillingsmuligheder, så det er nemmere at tilpasse tasken til dit barns behov.

Du kan lade dig inspirere og eventuelt snakke med dine børn, om hvordan de gerne vil have, at deres rygsæk skal se ud.

Leave A Reply

Your email address will not be published.