Inspiration til børnefamilien

Gode råd til at aflevere dit barn

910 0

Det kan være svært at sige farvel, når du afleverer dit barn i institutionen. Især for barnet. Vær derfor kærlig og giv udtryk for, at I snart ses igen, når du tager afsked. Sådan lyder ét af de mange råd til forældre, der skal aflevere deres børn. Læs med herunder og få de andre.

Lad barnet vænne sig til det nye sted

Når barnet starter i en ny institution, er det nødvendigt, at der er tid til, at barnet vænner sig til stedet. Et godt råd er at besøge dagplejen, vuggestuen eller børnehavnen et par gange, inden barnet starter.

Derudover er det en god idé at være der med barnet i lidt tid, inden du tager afsted, de første par dage i den nye institution. På den måde lærer barnet at det nye sted er trygt.

Lær barnet at afsked også betyder på gensyn

Barnet skal vide, at du kommer tilbage igen, selvom du siger farvel. Derfor kan det være en god idé at begynde at øve dette, allerede inden barnet begynder i institution. Når du skal ned at handle eller generelt har ærinder, der skal løbes, så sig til dit barn, at du kommer igen. Øv jer i nogle farvelritualer, så barnet kender rutinen, når det bliver afleveret.

Gør det klart over for dit barn, at du kommer igen, selvom du går. Barnet må ikke have et indtryk af, at du ikke kommer igen.

Giv barnet en ting med hjemmefra

Det kan blive nemmere for barnet at sige farvel, hvis du giver det en ting med hjemmefra. En ting, som barnet føler sig tryg ved. Det kan være alt fra yndlingsdukken, en bamse, et billede af mor og far eller noget helt fjerde, der henleder barnets tanker til noget, de er trygge ved. Lad barnet have sit stykke legetøj i garderobeskabet, så det altid er ved hånden.

Det kan også være en god idé at gøre turen til institutionen er smule sjovere. Det kan man gøre ved at lade barnet køre på en løbecykel (eksempelvis en Puky løbecykel), lege fangeleg undervejs eller noget helt tredje.

Hav et godt forhold til pædagogerne

Som forælder bør du vise dit barn, at du godt kan lide institutionen. Hils pænt på pædagogerne og giv udtryk for, at du godt kan lide både dem og stedet. Tal med de andre voksne, så barnet får en opfattelse af, at de godt kan have tillid til dem.

Leave A Reply

Your email address will not be published.