Inspiration til børnefamilien

Guide: Hvilken slags hundefoder skal du vælge?

943 0

KÆLEDYR — Alle hunde er forskellige, og derfor kan det være svært at give et entydigt svar på, hvilket hundefoder der passer bedst til den enkelte hund. Der er dog nogle forskellige forholdsregler, man kan tage. Læs med herunder og bliv klogere på, hvordan du køber det hundefoder, der er bedst for din hund.

Inden du køber hundefoder til din hund, så bør du undersøge, hvilket foder din hund egentlig har brug for. Ved du det, ved du også, hvad foderet skal indeholde af proteiner, kulhydrater, mineraler, vitaminer og fedt.

Sådan ved du, om din hund får den rigtige foder

Som det blev nævnt tidligere i artiklen, kan det være svært at give et endegyldigt svar på, hvilket foder der er bedst til lige netop din hund. Hunde har ligesom mennesker brug for den rigtige mad, og lever den ikke sundt ses det tydeligt. Det kan du bruge som indikator på at se, om din hund er sund og rask.

Hunden skal være sund og rask, og det bliver de gennem ordentlig foder, der giver energi, humør og styrker kroppen.

Det optimale hundefoder skal derfor både smager godt og være lavet af de rigtige ingredienser og være rig på den rigtige mængde proteiner, kulhydrater, mineraler, vitaminer og fedt.

Vi anbefaler: Essential Foods

Et af de mærker der skiller sig ud, er Essential Foods, der producerer hundefoder til alle hunderacer — stor som lille. Filosofien bag foderet er, at alle måltider skal bidrage med at give hunden det mest optimale helbred. Hele tiden.

For at indfri dette mål, er det nødvendigt, at maden produceres med omhu. Her anvendes BOF-princippet, der betyder, at maden skal bidrage til at hunden får den mest optimale adfærd.

Derfor er der altid minimum 35% frisk kylling, and, laks, ørred, sild, hjort, lam og/eller æg i deres foder. Faktisk har syv ud af otte måltid over 65% kød, fisk og æg i.

Foderet bliver tilberedt i England, og det består primært af lokale ingredienser. Der er ingen korn i foderet — til gengæld er der omkring 30% grøntsager, frø, bær, frugter, urter, vitaminer og mineraler i.

Dette er altså et godt valg for din hund. Der er flere forskellige varianter, og det vil derfor være et oplagt valg, da der med garanti er en variant, din hund vil kunne lide — uanset om du søger hundemad til opdrætter.

Tørfoder eller vådfoder?

Der findes tre forskellige typer af hundemad; vådfoder, tørfoder/dåsemad og hjemmelavet hundefoder. Men hvad er egentlig det bedste for hunden? Den kan blive mæt af det hele, men hvad har den bedst af at spise?

Det kan være svært at finde ud af, hvis man ikke har forstand på det i forvejen. Det er generelt lidt af en smagssag, hvilket foder man vælger. Herunder får du et indblik i, hvad forskellene er.

I en skål vådfoder er der halvt så mange kalorier. Det er godt, hvis din hvalp spiser meget. Den kan nemlig spise mere vådfoder end tørfoder. Det høje indhold af væske, der er i vådfoder, sikrer desuden at hvalpen får masser af væske, som er medvirkende til at risikoen for urinvejsinfektioner formindskes betragteligt.

Små hvalpe har desuden lettere ved at tygge og sluge vådfoder, hvilket gør, at det i særdeleshed egner sig til hvalpe. Når den bliver lidt større, skal den dog have en mere varieret kost, da hunden er et rovdyr, og derfor har brug for at bruge sine tænder. Får den ikke andet, så vil det kunne betyde, at tænderne ikke bliver brugt nok, og derved forøges risikoen for tandsten. Dette kan forebygges med tyggeben, tørfoder eller tandbørstning.

Der er ikke et lige så højt energiindhold i vådfoder som i tørkost. Det er der ikke, fordi vådfoder indeholder en større mængde vand — faktisk helt op til 85%. Derfor har hunde, hvis måltider primært består af vådfoder, heller ikke et lige så stort behov for vand, selvom alle hunde altid skal have mulighed for at få friskt drikkevand.

Leave A Reply

Your email address will not be published.