Inspiration til børnefamilien

Har du overvejet at blive sæddonor?

842 0

I dagens Danmark er der rigtigt mange mennesker, der døjer med at få børn. Flere og flere ung par prøver i årevis uden, at der sker noget som helst. Det er en trist fornemmelse for dem, at have al den kærlighed og ingen børn at give den til.

Problemet i sådanne situationer er ofte, at manden har for lav sædkvalitet, så chancen for, at han kan befrugte kvindens æg er næsten nul. Der er naturligvis nogle ting, som man kan gøre for at forbedre sin sædkvalitet, men der er ingen garanti for, at det virker. Det kan også være et par af samme køn, der går med drømmen om at stifte familie og få børn, men af naturlige årsager er det lidt besværligt. Der er også en stigende tendens til at enlige kvinder vælger at blive mødre.

Der er mange forskellige grunde til hvorfor man kan have behov for hjælp, men ens for dem alle er, at de ikke kan klare det alene.

Der er her du kan komme ind i billedet.

 

Hjælp de, der har svært ved at få børn

Hvis du allerede har stiftet familie og fået en flok unger, må det være et tegn på, at du er ganske fertil. Måske kan du og din sæd gøre en forskel. Du kan kort sagt donere din sæd og på den måde hjælpe barnløse med at få børn.

At donere sin sæd er noget af det mest generøse, en mand overhovedet kan gøre, for  det kan være med til at hjælpe desperate mennesker i en situation, hvor der ikke er andre muligheder. At blive forældre er en ting, som man kun kan ønske, at alle får lov at opleve, så hvis naturen siger nej, så må videnskaben træde til. Der er dog nogle krav som man skal leve op til som donor.

 

Kan du blive sæddonor?

Der er nogle ting, der ganske åbenlyst forhindrer dig i at donere sæd på en sædklinik. Det kan være forskellige sygdomme og andre arvelige problemer. Har din familie en historie for hjerteproblemer, nyresvigt og lignende ting, så er der næppe nogen muligheder for, at du bliver sæddonor.

Desuden skal du være helt fri for stoffer, anabolske steroider og dets lige, som kan have indflydelse på din sædkvalitet. Det vil sige at mange medicintyper forhindrer dig i at blive donor.

 

Hvis du vil vide mere

Der er mange sædbanker i Danmark, hvor man kan henvende sig, hvis man er interesseret i at hjælpe. Det er dog ikke noget, man gør ude at få noget igen. Man bliver økonomisk kompenseret for sin donation, så længe man har leveret en passende mængde. Det er en ting, der får mange studerende til at donere, da det kan være et rart supplement til SU og lignende. Læs mere på www.nordiccryobank.com og se om du kan blive sæddonor. Det er en god gerning og alle for noget ud af det.

Leave A Reply

Your email address will not be published.