Inspiration til børnefamilien

Isenkræmmeren er din ven i nøden

995 0

Hvis du står og skal flytte hjemmefra, vil du sikkert opdage, at du mere eller mindre mangler næsten alt, og det er en næsten uoverskuelig opgave at skulle have indkøbt det hele. Heldigvis kan du finde det meste ét sted, nemlig hos isenkræmmeren, som har et bredt udvalg af alt nødvendigt til både køkken og indretning. Det eneste, du sådan set skal andetsteds efter, er møblerne.

Det er dog ikke helt ligegyldigt hvilken isenkræmmer du vælger, for der er stor forskel på prisniveau og service. Vælger du en af de store kæder, er priserne ret høje på i hvert fald visse produktgrupper. Bor du i Randers-området, er det for eksempel værd at besøge CC Isenkram, som er familieejet gennem fire generationer. Den er ikke medlem af de store kæder, og bestemmer selv priser og politikker. Det betyder for eksempel i praksis, at du nemmere kan prutte om prisen, hvis du køber stort ind til den forestående flytning. Du kan også finde denne isenkram på nettet, hvis du ikke bor i nærheden. Netbutikken er overskueligt indrettet i kategorier, og let at finde rundt i.

Køkkenet bliver dit vigtigste rum

Selv om du måske ikke er vant til selv at stå med madlavning og opvask, er der ingen vej uden om, når du flytter hjemmefra. Og du vil sikkert opdage, at køkkenet og de redskaber, der hører til, kommer til at spille en stor rolle i dagligdagen. For at kunne lave mad, får du brug for lidt gryder og pander, og det letteste og billigste vil som regel være at købe et færdigt sæt. Går du op i design og mærkevarer, bliver et større sæt nok for dyrt. En enkelt Eva Trio-gryde koster let flere hundrede kroner, så nøjes måske med en stor og en lille gryde, samt en enkelt mellemstor pande. Husk også forskellige skåle samt bøtter til opbevaring af madrester og lignende. Sidstnævnte kan man næsten ikke have for mange af.

Du får også brug for grydeskeer, piskeris, paletkniv, kartoffelskræller og mange andre af den slags småting. Her kan du i første omgang eventuelt nøjes med at købe nogle relativt billige ting, og så se tiden an. Som regel vil man udvikle sin egen ”køkkenstil” og måder at lave mad på, og det kan godt ende et helt andet sted end udgangspunktet. Du vil nok også få brug for kaffemaskine, håndmixer, blender og en lille microovn, selvfølgelig alt afhængigt af, om du er kaffedrikker og så videre.

Du får selvfølgelig også brug for både bestik, tallerkener og glas, og her fås ofte små sæt med alt nødvendigt til for eksempel seks kuverter. Det er nok også et minimum, selv om du måske kun bor for dig selv. Der skal være mulighed for at have gæster på besøg, og får man ikke lige vasket op efter hvert eneste måltid, bliver der hurtigt mangel på rent.

Isenkræmmeren leverer også alt til indretningen

Selv om det er muligt at indrette sig meget spartansk med nøgne vægge og tomme hylder, er det sjældent en god ide. Der skal helst være lidt hygge og hjemlighed, hvis man skal føles sig godt tilpas. Der er en del psykologi i det, og det er nu engang tilfredsstillende at sætte sig eget personlige præg på indretningen. Også for eventuelle gæster er det rart, at der er lidt hyggeligt at se på. Det kunne for eksempel være en dekorativ plaid på sofaen og eventuelt et par sofapuder. Til vindueskarmen eventuelt et par vaser med- eller uden blomster, og lidt personlige nipsgenstande rundt omkring. Alt den slags finder du i stort udvalg hos isenkræmmeren, hvor der kan være rigtig hyggeligt at gå rundt og lade sig inspirere.

Husk også belysningen. Ofte sidder der en fast loftslampe, når du flytter ind, men det er langt fra nok. Du får brug for både bord- og gulvlamper, dels som punktbelysning, men også for at skabe hygge og variation i lyssætningen. Skal du læse eller arbejde meget, gør du også klogt i at anskaffe noget dedikeret læselys, både til din foretrukne læsestol og ved skrivebordet.

De mest nødvendige møbler kan købes billigt

Under alle omstændigheder får du også brug for et basalt møblement med seng, spisebord og stole, men hvis du ikke er så krævende, kan disse ting fås relativt billigt hos kæder som for eksempel Jysk. Er pladsen trang, kan du overveje en sovesofa, som både kan tjene som seng om natten og sofa om dagen. Det er meget pladsbesparende, og vælger du en model med plads til sengetøjet, kan du på sekunder skifte mellem, om rummet skal være stue eller soveværelse.

Leave A Reply

Your email address will not be published.