Inspiration til børnefamilien

Motioner sammen med din familie

836 0

Det kan være rigtig sundt for en familie at motionere sammen – og ikke udelukkende på grund af motionen. Ved at dyrke sport sammen, får I nemlig også muligheden for at tilbringe mere tid sammen på en sjov og anderledes måde.

Når det kommer til sundhed, er det ekstremt vigtigt, at du ikke udelukkende fokuserer på din egen, men også dine børns. I dag dyrker flere og flere børn nemlig meget mindre motion end de gjorde for 10 år siden og det er der en grund til. Den teknologiske udvikling med iPads og smartphones har gjort det mindre attraktivt for de unge at bevæge sig udenfor og lege. I stedet tilbringer de eftermiddage foran den lille skærm med et sjovt spil. Dette skal der naturligvis også være plads til, men som forældre kan det være en god ide at tage sin barn i hånden og tage ud sammen for at røre sig. Alt andet lige er det også sjovere at være flere sammen om at være aktive.

Eksempler på gode udendørsaktiviteter kan være:

Løb

Går dine børn til fodbold, håndbold eller lignende så er dette punkt ekstra godt, da man som spiller, altid kan have fordel af at have god kondition. Få løbeskoene på og planlæg en god tur for hele familien. Hvis I mere er til en gåtur, kan dette selvfølgelig også være en god ide i stedet for. Formålet er bare, at I er sammen som familie og får en mulighed for at konversere og hygge. Du kan læse flere fordele ved at løbe sammen her.

Cykling

Saml familien og cykel en lang tur sammen. Hvis der er et flot område eller en stor skov i nærheden af jeres hus, så udnyt dette og cykel derhen. Cykling er en dejlig og afslappende måde at tilbringe tid sammen, der virkelig giver god mulighed for at tale sammen. Mangler I cykeltøj, kan I finde det her.

Svømning

Aftal en dag hvor I tager et par timer i svømmehallen. Her har man rig mulighed for både at svømme samt lege med badedyr. Det er en sjov måde at være sammen på, langt væk fra iPads og andet mere stillesiddende aktiviteter. Hvis du vil have mere inspiration til forskellige lege, kan du se mere her.

Alle forældre ønsker selvfølgelig, at ens børn er sunde og raske. Det kan du være med til at sikre ved at sætte et sundt eksempel for dem.

Leave A Reply

Your email address will not be published.