Inspiration til børnefamilien

Sådan bliver barnet klar til skolen

806 0

Hvis dit barn skals starte i skole efter sommerferien, er der en række forskellige ting, som I skal have styr på inden. Selvfølgelig er det vigtigste valg truffet i forhold til, hvilken skole dit barn skal gå på, men der er også mange andre småting, som I skal have styr på. Vi kommer her med en guide til de fem vigtigste ting, I skal anskaffe, så dit barn er helt klar til skolestart.

1. Madkasse

Hvis dit barn ikke har haft madpakke med i børnehaven, bliver madpakken nok en af de største omvæltninger for jer begge to. Du kommer til at skulle smøre madpakke hver dag, og barnet skal huske at spise sin mad. Det er en god ide, at I køber en madkasse til barnet, så maden kan ligge beskyttet nede i skoletasken. Det vil være den bedste løsning. Se her for at finde seje madkasser til både piger og drenge.

2. Drikkedunk

Det er også en god ide, at I finder en flot drikkedunk til dit barn, så han eller hun kan få nok vand i løbet af dagen. Det er meget forskelligt, hvilke muligheder børnene har for at få noget at drikke henne på skolen. Med en drikkedunk med koldt vand, er du sikker på, at dit barn får nok at drikke i løbet af dagen, så han eller hun ikke bliver træt eller får ondt i hovedet på grund af væskemangel.

3. Gymnastiktaske

En anden stor forandring for jer bliver, at dit barn kommer til at have idræt og derfor en gang om ugen skal have sit gymnastiktøj med. Til det skal barnet både bruge en smart gymnastiktaske, som tøjet kan være i, plus en række forskelligt tøj, der egner sig til at dyrke idræt i. Det er for eksempel både sko til at løbe i indenfor og udenfor og bukser og bluser, som det er nemt at bevæge sig i.

4. Skoletaske

En skoletaske er for mange børn noget af det vigtigste i forbindelse med, at de skal starte i skole. Valget af skoletaske kan være svært, dels fordi der er mange at vælge imellem, og dels fordi det for mange børn skal være den helt rigtige. Det er derfor en god ide, at du afsætter god tid til at vælge skoletasken, så I får fundet den helt rigtige. På nogle skoletasker er det muligt at sætte gymnastiktasken fast på den. Det gør det nemt for barnet at huske gymnastiktøjet.

5. Penalhus

Et penalhus er selvfølgelig også vigtigt for, at dit barn er klar til den første skoledag. Dels skal I finde et flot penalhus, dels skal I finde alle de ting, der skal være i penalhuset. Når dit barn skal til at starte i skole, vil det typisk ikke have brug for så mange forskellige ting. Det vil være nok med blyant, viskelæder, blyantspidser og nogle tusser. Senere hen får dit barn brug for for eksempel lineal, vinkelmåler og en passer. Det nemmeste er at købe det senere, så det ikke går i stykker, før barnet skal bruge det.

Leave A Reply

Your email address will not be published.