Inspiration til børnefamilien

Saml familien og hjælp verden en beslutning ad gangen

631 0

Vi lever i en verden, hvor et af de største nuværende temaer er miljøet. Uanset hvilket land man kommer fra, så kan man enten høre om det i nyhederne eller føle den globale opvarmning på ens egen krop. Det er især et stort tema nu når der er kommunal- og regionalvalg rundt omkring i Danmark, hvor mange af de forskellige politikere lover at hjælpe deres lokalområde med at blive mere miljøvenlige. Men uanset hvor meget politikerne bestemmer, så er det ikke kun dem som kan gøre noget for at hjælpe, din lille familie kan også nemt hjælpe.

Hvad kan den lille familie gøre?

Selvom man måske kun er en del af en lille familie på 3 – 5 personer, så er der mange ting man kan gøre for at hjælpe vores miljø, og den verden som det finder sted i. Uanset om det er ens indkøbsvaner eller om der er tale om vores energikilder, så er vi hver dag med til at påvirke miljøet.

Vedvarende energikilder

Når familien skal ud og finde nyt hjem, skal man også tage en beslutning om hvilken energikilde som man ønsker. Om man fx vil have olie, biogas, eller solceller kan spille en enorm rolle for miljøet, og det vigtigste er, at man vælger at få sin energi fra vedvarende energikilder. Man kan enten vælge at have sine egne solceller eller sin egen vindmølle, eller man kan vælge et energiselskab, som forsyner en med energi fra vedvarende energikilder.

Bæredygtige produkter

En familie køber mange forskellige ting for at få hverdagen til at fungerer, men det er dog ikke alle som præcist ved hvor deres produkter kommer fra, og hvilke konsekvenser som produkterne har for miljøet og dem selv. Produkter som stål og plastik er i mange år blevet produceret uden, at man har tænkt på miljøet, og denne industri har netop en stor aktie i den globale opvarmning. Derfor kan man som familie hjælpe ved at købe produkter som er bæredygtige og CO2 neutrale. Et produkt som mange ikke tænker over kan være skadeligt er printer papir. Papiret bliver nemlig produceret af træer, og det er derfor vigtigt at man køber papir fra kontrollerede og bæredygtige skove, så man kan bruge sine blækpatroner med god samvittighed.

Økologiske madvarer

En nem måde man både kan skåne miljøet, os selv og dyrelivet er at købe økologiske madvare. Disse madvarer er ikke sprøjtet med lige så mange stoffer som kan være skadelige for os selv, vores børn og andre mennesker vi omgås.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.