Inspiration til børnefamilien

Skal børn have lov til sidde med iPads dagen lang?

801 0

Diskussionen om hvorvidt det er sundt for børn, at sidde med en iPad, stopper sandsynligvis aldrig. På samme måde som nogle mennesker aldrig bliver enige i politik, så bliver forældre heller aldrig enige om, hvorvidt børn bør sidde med en iPad eller ej.

Det er dog ikke nødvendigvis kun negative ting, som følger med, når børn sidder med deres iPad. Den kan på mange måder hjælpe til at udvikle børns forståelse for forskellige ting, fordi der i dag findes applikationer, hvor et barns intelligens bliver udfordret og derved udviklet.

Begræns forbruget og sæt evt. tidsbegrænsning på

Selvom en iPad kan bruges som en del af dit barns udvikling, så er det vigtigt, at barnet også får motion og ikke konstant kigger ned i skærmen.

Alle børn er forskellige. Derfor er der også forskel på, hvorvidt en iPad er en god idé i det daglige. Nogle børn bliver hurtigere afhængig af iPad-brugen og det er her vigtigt, at du som forældre er opmærksom, så forbruget ikke tager overhånd.

Husk på, at bare fordi en klassekammerat må sidde med iPad’en ved bordet, så behøver dit barn ikke have lov. Forældre tænker sjældent ens og du skal til enhver tid turde bestemme over iPad-forbruget.

Du kan med fordel sætte en tidsbegrænsning på det daglige forbrug. På den måde lærer børnene, at når dagens forbrug er opbrugt, så skal iPad’en ligges væk og tiden bruges på andet end foran en skærm.

Dit barn skal kunne fungere både med og uden iPads

Der stilles uden tvivl større krav til digital viden end nogensinde før. Den teknologiske udvikling er i høj fart fremad og der vil derfor også være forventninger til dine børns digitale færdigheder senere i livet.

Det er dog vigtigt, at børn også fungerer uden en iPad. Det sociale liv kan sjældent opnås via en tablet og det samme gælder motion. Det er vigtigt at børn lærer, at socialisere sig uden for den digitale verden og udvikler deres motoriske evner.

Brug iPad’en sammen med dine børn

Det er vigtigt, at en iPad ikke udelukkende bruges, når børnene skal falde til ro og du som forælder derved kan koble lidt fra. Naturligvis kan den i nogle situationer være et gyldent redskab, men det er vigtigt, at du også engagerer sig i, hvad det er børnene foretager sig på deres iPads.

Der findes i dag hundredevis af apps, hvor du som forældre kan hjælpe til med, at dit barns kreative sider og fantasi udvikles. Der findes selvfølgelig også mange måder, hvorpå I som familie kan samles om jeres iPad. I kan f.eks. ringe med billede via FaceTime til enten familie eller venner.

En iPad kan bestemt anbefales, så længe man husker at bruge den sunde fornuft. Overvejer I at købe en iPad, så kan I se mere her.

Leave A Reply

Your email address will not be published.