Inspiration til børnefamilien

Tænk på mennesker og miljø, når du køber børnetøj

910 0

Det er ingen hemmelighed, at man i dag er nødsaget til at tænke på miljø og menneskerettigheder, eftersom det er to af de helt store emner i verden i dag. Heldigvis er der også flere og flere mennesker, der tager det som en selvfølge at skulle tænke på miljøet og i de bæredygtige baner. Mange vil endda slet ikke engang overveje at købe andet, end det hvor de ved, at der ikke har siddet hverken børne- eller voksenarbejder til slaveløn og lavet det. Det samme gælder madvarer. I dag er der en del, der er gået over til kun at købe økologisk. Nu tænker du måske, at det er svært at finde tøj til dit barn, som samtidig er bæredygtigt, men i virkeligheden er der faktisk rigtig mange mærker, der sætter bæredygtighed højt på dagsorden.

Masser af bæredygtige mærker

Som sagt skal du ikke frygte, at du ikke kan finde tøj, der ikke er bæredygtigt. For det findes i de fleste børnetøjsforretninger, og i rigtig mange tilfælde er det også markeret på tøjet på den ene eller den anden måde. Man kunne også frygte, at bæredygtigt tøj er i den grimme kaliber, men det er faktisk lige modsat. Mange af de designere, der har taget bæredygtighed med i deres overvejelser, har også overvejet deres design nøje. Se blandt andet produkter fra Mini rodini. Dette mærke går ikke kun op i at være bæredygtigt og i høj kvalitet. Designeren har nemlig også valgt at lægge vægt på, at tøjet skal passe til forskellige børns personligheder, så der er noget for enhver. Du får altså både tøj, der er bæredygtigt, i høj kvalitet og stilbevidst.

Sy tøjet selv

Der er dog flere måder at være bæredygtig på end bare lige at gå ud og købe det rigtige tøj i butikkerne. En af disse måder er selv at sy sit barns tøj. Det kan lyde som en stor udfordring, men i virkeligheden er det ganske enkelt, og der findes utallige guides til at få syet noget pænt og lækkert tøj til sit barn. Selvfølgelig kræver det øvelser, men jo før man går i gang, jo bedre. Hvis man begynder at sy tøjet i barnets første år, vil man få rigeligt med øvelser, eftersom barnet konstant vokser og derfor ofte har brug for at få garderoben skiftet ud. Så når barnet er et par år, er du mere eller mindre øvet i at sy børnetøj, og så kan du lige så godt fortsætte i den stil. Selvfølgelig er det ikke alle forældre, der synes, at det er sjovt at sidde og sy tøj til sit barn, og så skal man selvfølgelig ikke bruge tid på det. Dog er der masser af kreative sjæle, der ville elske at få lov til at sy børnetøj, og hvis du er en af dem, er det bare med at slå dig løs. Find alt, du skal bruge til at sy børnetøjet, her, og så er det bare med at komme i gang.

Leave A Reply

Your email address will not be published.